Paste cu avocado, roşii, ardei iute şi cam atât

paste cu avocado
Nu sunt eu prea special în general, dar încerc, pe cât se poate, să fiu unic în gândire şi acţiuni. Această cugetare profundă a mea de zi cu zi, a zămislit în mintea-mi destul de limitată următoarea idee: “Mă, de ce să fac eu muşchi de vită învelit cu aur şi sos de vin din provincia regală CASTAPUCIA, când oamenii obişnuiţi fac chestii de-ale gurii cu ce au la îndemână la ei în colibă?”

“Evrika!”, mi-am spus. M-am felicitat pentru o asemenea descoperire şi am trecut la treabă numaidecât.

paste cu avocado ingrediente

Pentru această reţetă de paste am folosit 4 ingrediente, şi anume: paste, 1 avocado, nişte roşii şi puţin ardei iute. Toată activitatea a durat nici mai mult, nici mai puţin de 9 minute. În 8 minute s-au fiert pastele (am folosit penne, pentru că sunt preferatele mele, tu poţi folosi ce îţi place ţie, adică, în limbaj colocvial, ce vrea muşchiul tău), iar în minutul rămas, am amestecat pastele scurse de apa în care au fiert cu restul ingredientelor. Ordinea cronologică a fost următoarea:

Când am dat drumul la cronometru, m-am repezit cu oala în care am pus nişte apă cu sare direct la aragaz.

Am despicat avocado-ul cu multă măiestrie, am scos sămânţa-piatra-mingea de oină-cum vreţi s-o denumiţi din mijlocul săracului fruct şi apoi l-am făcut terci cu o furculiţă. I-am mai pus nişte sare, piper şi urma să îl acresc şi cu nişte zeamă de lămâie, dar n-am avut, aşa că i-am pus nişte zeamă de mandarină, pentru că asta aveam eu în recuzită. Aici eu m-am oprit, pentru că intenţionam să mi le iau la serviciu, dar dacă m-aş fi găsit în alte circumstanţe, poate aş fi adăugat nişte usturoi bine zdrobit sau ceapă verde tocată mărunt sau orice altceva mi-ar fi trecut prin minte.

paste cu avocado

paste cu avocado

Cu roşiile şi ardeiul iute m-am purtat la fel de barbar. Le-am tăiat repede, aşa cum mi-a venit la mână şi le-am pus împreună cu crema de avocado peste paste. Apoi am amestecat, am gustat,    m-am minunat şi m-am felicitat pentru o nouă alegere culinară reuşită.

 

paste cu avocado

paste cu avocado

PS 1: Am auzit că preţul avocado-ului (despre proprietăţile acestui fruct nu vă mai spun nimic, cred că toată lumea ştie cât este de bazat) va scădea în întreaga lume în următoarea perioadă, deci este un moment foarte bun să pui mâna să găteşti aceste paste incredibil de complicate şi de sofisticate.

PS 2 : Costul total de producţie (eu am două porţii sănătoase în faţa ochilor) este de 5 lei, deci 2,5 lei/căpăţână.

PS 3: Sper să îţi iasă. Doamne ajută!

Mihai Petrișor

FOOD BLOGGER

Inginer culinar specializat în arta criticii culinare destructive

2 Comments
  1. Bună Mihai, interesanta combinatie!imi place foarte mult avocado, asa ca voi incerca cu siguranta această retetă. E vreo pb.daca nu am rosii si pun in schimb suc de rosii?

    1. Buna, Florina. In opinia mea, nu poti substitui rosiile fresh cu sos de rosii, e vorba de textura si gust. Ai avocado care confera cremozitate si rosiile care ofera textura si gust. Sosul de rosii doar ar face totul mai “mocirlos”. Parerea mea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>