The MotherNucker – Îngheţata Îngheţatelor

The MotherNucker

Nu mă pricep eu să fac poze ca să dea lumea click pe reţetă, da’ mă pricep la făcut îngheţată. Să moară Kung Lao dacă nu e aşa.

Nu, nu ai nevoie de maşină de învârtit îngheţate şi nu ai nevoie nici de vreun talent special, 4 ore de răbdare sunt tot ce ai nevoie pentru 1 kg de îngheţată decentă.

Singura chestie dificilă e procurarea acestui ingredient:

The MotherNucker

Lapte condensat. Eu îl cumpăr de la magazinu’ ăla care are numele asemănător cuvântului OCEAN da’ nu m-au pus să le fac reclamă, deci v-aţi prins voi. În altă parte, pur şi simplu, nu am găsit. Nu e porcăria aia de lapte condensat super lichid care se găseşte mai peste tot şi care se pune, chipurile, la cafea.  E gros, e dens, are o tonă de zahăr şi apă prea puţin spre deloc şi tocmai de-aia e baza perfectă pentru orice îngheţată.

Treaba începe cu 400 de grame de lapte condensat din ăsta de mai sus pe care îl amesteci cu alte 200 de grame de ce vrei tu. La mine a fost unt de arahide.

The MotherNucker

Îmi place la nebunie untul de arahide şi viaţa fără el ar fi pentru mine prea “greu”. Tu poţi pune ciocolată topită, budincă de vanilie, cremă de arahide tricoloră-bicoloră, ganache de ciocolată, da’ nu exagera cu zahărul şi cu chestiile prea apoase. Bine, până la urmă tu eşti Leonardo di Caprio în Titanicul tău, deci tu eşti patronu’ şi faci cum crezi. Asta e baza îngheţatei pe care vrei să o faci, deci don’t mess it up. Arome simple şi o să te pupi şi feliciţi la final.

Peste laptele condensat şi untul de arahide, am băgat nişte vanilie şi 40 de ml de whiskey, pentru că îmi place şi ăsta mult şi pentru că alcoolul coboară punctul de îngheţ al mixturii.

The MotherNucker

După ce le-am amestecat pe astea de mai sus, am bătut 400 de grame de smântână pentru frişcă neîndulcită şi am încorporat-o cu ajutorul unei spatule fără să scot aerul şi fără să exagerez cu amestecatu’ în crema de lapte condensat, unt de arahide şi whiskey.

The MotherNucker

Am turnat-o într-un vas, i-am pus folie şi am trimis-o la congelator pentru minim 4 ore.

The MotherNucker

Între timp, am făcut un sos de alune ca să fie ceva “ultra mega spejăl” îngheţata asta.

The MotherNucker

Am pus pe foc 80 de grame de unt, 100 grame de smântână pentru frişcă şi 50 de grame de zahăr brun şi le-am clocotit 5 minute, amestecând încontinuu cu domnu’ Telu’ până când totul arăta aşa:

The MotherNucker

Peste sos am pus alune multe, cât mai multe, că aşa îmi place mie. Şi da, sunt în coajă că aşa îmi place mie, să îmi rămână coaja între dinţi după ce termin de lins îngheţata.

The MotherNucker

Poate nu era cea mai tare reţetă de îngheţată de pe net până acum, dar urmează să fie.

Am făcut şi conuri de îngheţată, BABY! Da, conuri de îngheţată fără maşinării şi fără vrăjeli, cu gust senzaţional, nu cu gust de hârtie igienică îmbâcsită şi compactată cum au conurile din magazine şi comerţ. Conurile astea cât sunt încă puţin calde, sunt unul dintre cele mai bune chestii pe care le-am mâncat vreodată. Deci, attention, metodă + ingrediente pentru 5-6 conuri:

2 albuşuri + 80 de grame de zahăr alb + 45 de grame de lapte + 30 de grame de unt topit, vârf de sare, vanilie şi 90 de grame de făină + 10 grame de lapte praf – ingredient opţional care poate fi înlocuit cu alte 10 grame de făină, da’ dacă e prezent ajută la emulsionare (fiind un emulgator natural) şi textură, deci e miştou’. Cu telul amestecat rapid, jbam gata şi aluatul de conuri.

The MotherNucker

Am făcut un con din folie de metal şi am întins aluatul pe foaie de copt în formă de discuri cu o lingură, cum m-am priceput mai bine. 6-8 minute la 200 de grade pentru fiecare disc.

După ce le-am scos din cuptor, le-am dezlipit cu o spatulă de plastic de foaia de copt şi le-am rulat în jurul conului aşa cum se vede în poze.

The MotherNucker

The MotherNuckerToată operaţiunea asta trebuie făcută foarte repede pentru că se răcesc şi se întăresc. Dacă se întâmplă aşa, le mai bagi la cuptor 30 de secunde că se înmoaie repejor, suficient cât să le tragi învârteala şi răsucirea cum trebuie.

The MotherNucker

Sunt crocante şi ABSOLUT SENZAȚIONALE. Singura chestie e că trebuie făcute chiar înainte de servire, pentru că după o oră încep să se înmoaie (pentru că sunt the real deal) şi nu mai pot susţine îngheţata.

The MotherNucker

La asamblare am pus sosul peste îngheţată şi îngheţata în conuri.

The MotherNucker

Jur că am leşinat când am gustat.

The MotherNucker

Să moară KUNG LAO dacă nu a fost aşa. Nu degeaba i-am zis The MotherNucker (nume ciordit de la Morgenstern’s Finest Icecream din US da’ nu se prinde nimeni).

 

Bon appétit.

Mihai Petrișor

FOOD BLOGGER

Inginer culinar specializat în arta criticii culinare destructive

2 Comments
  1. In orăşelul meu de baştină nu cred că voi găsi lapte din ăla, da’ când ajung în Timişoara…păzea! Faină reţeta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>