Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

Ȋmi plac foarte mult chestiile pe care le fac americanii, ȋn special Chocolate Chip Cookies, iar ȋn general aproape toate chestiile cu mult unt și zahǎr. Chocolate Chip Cookies se fac foarte ușor și sunt atât de bune, cǎ nu o sǎ mai vrei nici sǎ faci, nici sǎ mǎnȃnci alt tip de fursecuri, unde mai pui cǎ le recomand și pentru cei care nu se pricep cu baking-ul, cu d-astea.

Pentru douǎj’de cookies d-astea, o sǎ ai mare nevoie de:
  • 220 de grame de unt;
  • 200 de grame de zahǎr brun (poate fi ȋnlocuit cu zahǎr obișnuit dar recomand brun);
  • 150 de grame de zahǎr tos;
  • lingurǎ de bicarbonat de sodiu;
  • pușcǎturǎ generoasǎ de sare;
  • 2 ouǎ (aproximativ 100 de grame);
  • 400 de grame de fǎinǎ (am folosit fǎinǎ cu continut de proteine de 10%);
  • 300 de grame de ciocolatǎ mǎrunțitǎ fin sau 300 de grame de pepite de ciocolatǎ;
  • Vanilie;
  • M&M’S (opțional).
 Pasul 1 – “Preparasion”:

Ai nevoie de un bol mare pentru lucrurile care intrǎ la categoria chestii umede, ȋn care vei pune untul la temperatura camerei (foarte moale), zahǎrul, sarea și bicarbonatul (ȋl pui acum pentru o dispersie uniformǎ ȋn aluatul de cookies).

Iei alt bol la fel de mare în care pui chestiile uscate, adicǎ fǎina și ciocolata. Eu am folosit 200 de grame de ciocolatǎ neagrǎ și 100 de grame de ciocolatǎ cu lapte.

Cu un mixer, te apuci și amesteci chestiile umede pȃnǎ se ȋnţeleg bine și sunt cremoase, moment ȋn care bagi pe rȃnd cȃte un ou și vanilia.

Chocolate Chip Cookies

La final, trebuie sǎ arate cam așa:

Chocolate Chip Cookies

Amesteci fǎina și ciocolata.

Chocolate Chip Cookies

Amesteci ambele chestii din boluri (adică una cu cealaltǎ) cu o spatulǎ sau cu un mixer, pȃnǎ aratǎ cam așa:

Chocolate Chip Cookies

Pasul 2, denumit și “Fursecuri egale și frumoase”:

Dacǎ ești obsedat de forma și de consistența preparatului final, o sǎ te apuci și o sǎ faci bile de fix 65 de grame.

Chocolate Chip Cookies

Dacǎ le faci pe toate de 65 și ai respectat cantitǎțile ingredientelor, o sǎ capeți douǎj’de cookies absolut identice.

Eu am fǎcut douǎ feluri de cookies, unele simple și unele la care am mai pus bomboane M&M’s pe deasupra.

Oricum ar fi, dupǎ ce am format fursecurile și le-am pus ȋn tavǎ, le-am parcat ȋn frigider ȋnainte de coacere pentru 15 minute. Lucrul ăsta ajutǎ mult la textura finalǎ și la aspect, fursecul va avea mai multǎ structurǎ și nu va fi așa plat. Acest pas este opţional, ȋnsǎ eu ȋl recomand.

Le coci (ȋn cuptorul preȋncǎlzit, desigur) pentru 13 minute. Ȋnsǎ fii cu ochii pe cookies, mai bine crude decȃt uscate si arse, believe me.

Și acum pentru exemplificare, iatǎ niște cookies crude cu M&M’S pe deasupra.

Chocolate Chip Cookies

Cookie lǎsat la rǎcit.

Chocolate Chip Cookies

Un cookie peste altu’.

Chocolate Chip Cookies

Cȃnd te uiți ce are pe dinǎuntru.

Chocolate Chip Cookies

Cȃnd guști și te și uiți ȋnǎuntru ca sǎ ȋntelegi de ce e așa bun.

Chocolate Chip Cookies

Iatǎ cum aratǎ și simple aceste chocolate chip cookies.

Crude.

Chocolate Chip Cookies

Cȃnd ies din cuptor și vrei o texturǎ mai densǎ a cookie-ului, ȋl apeși cȃt e cald cu fundul unei cǎni.

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookie cǎruia i-a fost aplicatǎ manevra de mai sus.

Chocolate Chip Cookies

Secțiune sau ce rǎmȃne dupǎ ce bagi unul la concasor.

Chocolate Chip Cookies

Cum sunt? Greu de explicat, ce știu e cǎ alt fel de cookies și fursecuri nu prea mai fac/mǎnȃnc, pentru cǎ fac/mǎnȃnc doar d-astea, de alt gen nici nu e nevoie.

Chocolate Chip Cookies

Mihai Petrișor

FOOD BLOGGER

Inginer culinar specializat în arta criticii culinare destructive

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>